KulTur

Med KulTur vill vi nå fler!

Nu har vi lanserat KulTur med film och quiz. Titta på  inslaget från TV4:s morgonsoffa när Sofia och Hampus spelar med Steffo och Jenny:  

http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=3291112


Sverige har ett rikt kulturarv av fantastiska miljöer, föremål och kulturhistoriska platser, från Jokkmokks fjällträdgård till Sofiero Slott utanför Helsingborg. Idag besöks dessa platser i första hand av äldre. Det betyder att vi har en stor kulturskatt som många går miste om, framförallt barn och unga.

 

Svenskt Kulturarv arbetar för att öka intresset för historia och svenskt kulturarv. Vi vill tillgängliggöra Sveriges kulturarv på ett modernt och tilltalande sätt så att alla generationer har möjlighet att ta del av Sveriges kulturskatter. Vi vill också synliggöra kulturarvet på ett sätt som stimulerar till lustfyllt lärande för barn och unga.

 

För att nå den yngre generationen har Svenskt Kulturarv tagit fram appen KulTur. Bakom projektet står också Postkodlotteriets kulturstiftelse. Appen är gratis och består av historiskt material i form av olika filmer, texter, bilder och quizar från olika kulturarvsplatser runt om i Sverige. Utvecklingen av appen har gjorts tillsammans med lärare, elever och kunniga personer inom kommunikation och spelutveckling.

KulTur-appen kan användas på en smartphone eller på en surfplatta – i skolan, hemma, på resan eller på plats på någon av kulturarvsplatserna. På så sätt kan unga på ett underhållande och roligt sätt ta del av våra kulturskatter samtidigt som appen kan fungera som ett stöd åt lärare i historieundervisningen. 

 

Med KulTur vill vi nå fler!